اسنوکر ایرانی یکی از سبکهای محلی و خاص انواع بازی های اسنوکر است که در سالهای ابتدایی ورود بیلیارد به ایران رواج پیدا کرد. این بازی با قوانین متفاوت و جذاب خود، میان علاقهمندان به اسنوکر محبوبیت خاصی داشت، اما امروزه کمتر شنیده میشود. در این مقاله از « کینگ بیلیارد» قصد داریم به معرفی کامل اسنوکر ایرانی، تفاوتهای آن با نسخه کلاسیک انگلیسی، قوانین امتیازگیری و نحوه اجرای بازی بپردازیم. اگر به دنبال تجربهای متفاوت در دنیای بیلیارد هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
معرفی بازی اسنوکر ایرانی
بازی اسنوکر یک بازی محبوب در اکثر کشورهای جهان میباشد. در ایران نیز بازیکنان فراوانی به این ورزش علاقه دارند و آن را دنبال میکنند. به همین دلیل شکل خاصی از آن به نام اسنوکر ایرانی بهوجود آمده است که نسخه تغییر یافتهای از بازی اسنوکر اصلی میباشد. این بازی به دلیل اینکه قواعد خاص خود را دارد، جذابیت زیادی در بین بازیکنان دارد.
++++++++
در این بازی بازیکنان باید به ترتیب و بدون اشتباه توپها را به چهار گوشه میز و یک شار اسنوکر رنگی وارد کنند. یکی دیگر از تفاوتهای آن این است که هر بازیکنی که بتواند توپ رنگی را به صورت مستقیم وارد کند، میتواند امتیاز بیشتری کسب کند. علاوهبراین بازیکنی که بتواند توپها را با دقت و قدرت بیشتری وارد کند، میتواند امتیاز بیشتری کسب کند. بازی اسنوکر ایرانی بیشتر نوعی بازی محلی و کشوری میباشد و در ایران بسیار شناخته شده است و مسابقات و رقابتهای مختلفی برای آن برگزار میگردد.
تفاوت اسنوکر ایرانی با اسنوکر انگلیسی
به طور کل قوانین اسنوکر ایرانی و انگلیسی یکسان هستند و امتیازگیری توپها تفاوتی با یکدیگر ندارد. اما یک تفاوت مهم در این دو بازی این است که در اسنوکر ایرانی به جای استفاده از ۱۵ توپ قرمز پشت توپ صورتی، از ۶ توپ قرمز به صورت مثلثی در پشت توپ صورتی باید استفاده کرد.
یکی دیگر از تفاوتهای این دو بازی این است که در اسنوکر انگلیسی، پک مثلثی توپهای قرمز به صورت مماس در پشت توپ صورتی قرار داده میشود، اما در اسنوکر ایرانی پک مثلثی ۶ توپ قرمز با فاصله تقریبی یک توپ از توپ صورتی قرار میگیرد.
امتیازات توپ های اسنوکر + نکات مربوط به ضربات در اسنوکر
قوانین بازی اسنوکر ایرانی
در این نوع بازی اگر یک توپ قرمز را پات کنید میتوانید به سراغ توپ رنگی بروید. اما این در صورتی است که توپ قرمز مورد نظر در حالت اسنوکر یا فریبال نباشد.
- حالت اسنوکر وقتی است که در روبروی توپ هدف، توپی برای ضربه زدن وجود نداشته باشد.
- حالت فریبال نیز زمانی است که دو سمت توپ هدف را نمیتوانید ضربه بزنید.
پس اگر توپ قرمزی که نوبت ضربه زدن آن است در حالت اسنوکر یا فریبال قرار گیرد، دیگر بازیکن در حالت آزاد نیست و نمیتواند به سراغ توپهای رنگی برود و باید همان توپ قرمز را بزند. این قانون برای این است که با قرار گرفتن بازیکن در موقعیتهای اسنوکر یا فریبال راه سختتری برای کسب امتیاز داشته باشد و بازیکن بتواند از مهارتهای خود برای زدن این توپ قرمز در حالتهای اسنوکر یا فریبال استفاده کند.